Ons advies om uw haarwerk zo mooi mogelijk te houden

Een haarwerk wordt door ons met de meeste zorg gemaakt en verzorgd. Omdat wij graag willen dat het draagcomfort optimaal is, het onzichtbaar blijft voor derden en u dus iedere dag tevreden bent over uw haar, adviseren wij u het volgende:

  • Stel uw synthetisch haarwerk nooit bloot aan hoge temperaturen zoals föhn, krultang, warmterollers, haardvuur, sauna, etc.
  • Gebruik altijd een pennenborstel of zeer grove kam.
  • Plaats uw haarwerk, indien u dit niet draagt, op een speciale haarwerk standaard en bij voorkeur in een frisse goed geventileerde ruimte.
  • Plaats het haarwerk altijd op, van voor naar achter, en neem het haarwerk altijd af van achter naar voor, dit om te voorkomen dat de ultradunne rand aan de voor- en zijkanten zullen inscheuren.
  • Gebruik voor uw haarwerk altijd de door ons voorgeschreven onderhoudsproducten (shampoo, conditioner en lak).
  • Ook haarwerk vervaardigd van echt haar dient verzorgt en onderhouden te worden met speciale onderhoudsproducten voor echt haar, natuurlijk adviseren wij u daar ook.

Wasadvies

Het is van het grootste belang dat u ook thuis uw haarwerk op de juiste manier wast en verzorgt. 

Ons advies:

Stap 1: Wassen met Shampoo

– Borstel voor het wassen het haarwerk goed door met een grove borstel
– U vult de wasbak met +/- 1 a 2 liter lauw water
– Doe 2 dopjes shampoo in het water
– Dompel vervolgens het haarwerk enkele malen zonder te wringen onder
– Leg het er vervolgens en laat het 15 tot 20 minuten inweken
– Uitspoelen kunt u onder de kraan doen met lauw warm water tot het water weer helder is. Vanaf de voorzijde van het montuur naar de punten toe (Let op! Nooit wringen!).

Verder is het verstandig uw haarwerk regelmatig na het wassen te behandelen met de speciale haarwerk balsem of haarwerk conditioner spray. Volg voor de balsem, hetzelfde advies als bij het wassen.

 

Stap 2: Behandel de pruik met balsem

– U vult de wasbak met lauw water

– Doe 2 dopjes balsem in het water

– Leg de pruik er voor 5 minuten in

– Niet meer uitspoelen en natuurlijk laten drogen op een pruiken staander (mag even in een handdoek)

Indien wij u een haarwerk conditioner spray hebben geadviseerd kunt u de behandeling met de balsem overslaan en de spray toepassen nadat u het haarwerk uitgespoeld en handdoekdroog heeft gemaakt. Gebruik de spray naar behoefte in het gewassen of gedroogde haarwerk.

Als service bieden wij u aan uw haarwerk de eerste keer, maar binnen twee weken na aankoop, samen met u te wassen bij ons in de salon. Ondanks alle goede zorgen is uw haarwerk aan slijtage onderhevig. Om er voor te zorgen dat het draagcomfort optimaal blijft, maken wij met u direct bij aflevering een service afspraak, binnen 4 maanden na aankoop, voor controle van uw haarwerk. Eventuele kleine gebreken en/of onvolkomenheden kunnen dan direct door ons verholpen worden. Natuurlijk geven wij ook garantie als er ondanks uw en onze zorg toch problemen met uw haarwerk ontstaan, wel vragen wij u dan dit schrijven met aangehechte garantievoorwaarden en aankoopbon te overleggen.

Kammen of Borstelen

Kam of borstel synthetisch haar NOOIT als het NOG nat is. Als de pruik of het haarstuk droog is mag u deze kammen of borstelen, wel aan te raden met borstel of kam speciaal gemaakt voor haarwerken.

Sterk krullende pruiken/haarstukken: Borstel de pruiken met sterk krullend haar NIET uit, maar gebruik uw vingers door het haar heen of gebruik een grove kam.

Wij wensen u een optimaal draagcomfort.